Testrit: BMW 430i (2021)

Sinds de Concept 4 van enkele jaren geleden weten we van BMW’s ‘grootse’ plannen als het gaat om de grille die men voorop de auto’s plakt. Alle flauwe grappen ten spijt heeft het merk uit Beieren besloten dat we er met de nieuwe 4-serie echt aan moeten geloven..

Nieuwe BMW 4 2021: prijs, gegevensblad, technische gegevens
BMW 4-serie in M-Sport trim

Ook AutoExperience was razend benieuwd om het veelbesproken resultaat in levende lijve te beoordelen, en zo is enkele dagen na de Nederlandse introductie een bezoekje aan de dealer gebracht. Het was zelfs mogelijk om direct even een blokje om te gaan! Zonde om dat te weigeren, natuurlijk.

Nieuwe BMW 4 2021: prijs, gegevensblad, technische gegevens

Over dat rijgedrag kan men kort zijn; het is vrijwel foutloos. Zitpositie en besturing zijn van grote klasse, het onderstel straf genoeg maar niet te hard, en de motor-transmissie combinatie nog steeds op topniveau. De geteste versie betrof een redelijk volgehangen 430i M-Sport met High Executive pakket en een aantal losse opties.

Nieuws: Nieuwe BMW 4 Serie Coupé niet te missen | Autokopen.nl

Op het gebied van interieurkwaliteit zette BMW eveneens forse stappen. Het digitale dash is nog niet zo mooi en instelbaar als dat van Audi, maar het laat zich wel eenvoudig bedienen. Hetzelfde geldt voor het infotainment, nu met softwareversie ‘7.0’. Allerhande zaken die men anno 2020 van een premium d-segment auto mag verwachten zijn aanwezig, van draadloos telefoonladen tot adaptive cruise controle en een head-up display. Houd er wel rekening mee dat voor sommige zaken de optielijst aangesproken moet worden!

SPECIAL - Het volgende hoofdstuk in een coupé-traditie: de nieuwe BMW 4  Serie Coupé is klaar voor lancering! + FOTO'S | RaceXpress

Welke zaken kunnen na een impressie van een halfuur beter? Wel, het ‘versterkte’ uitlaatgeluid via de speakers was leuk, maar niet altijd even echt. Het voelt een beetje genant om met veel lawaai en vol gas weg te trekken, om er dan bij de eerste beste tunnel met het raam en dakje open achter te komen dat jij van binnen waarschijnlijk meer hoort van het motorgeweld dan de voetgangers op het wandelpad. Ook had het mooi geweest als bepaalde zaken op het gebied van bestuurderassistentie, zoals dodehoekwaarschuwing en lane departure warning, gewoon zonder meerprijs beschikbaar waren.

SPIED: Fresh scoop shows more of the 2021 BMW 4 Series Coupe (G22)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s